Windows Media Player – absolutní špička!

Pro přehrávání multimedií používám naprosto špičkový program Windows Media Player. A to již od devítkové verze. V současné době, jak jinak, užívám 11. verzi tohoto produktu.

Windows Media Player umí přesně to, co od něj chci. Totální integraci se systémem, je tam rovnou – nemusím nic stahovat a instalovat, dobře vypadá a má jednoduché ovládání.

Absolutně oceňuji možnost "schodit" ovládání aplikce do systémové lišty. Tak je vždy po ruce a nepřekáží. Samozřejmostí je možností vypalování playlistů na kompaktní disk (jak audio-cd nebo datový formát – hodí se do auta), nebo jiné zařízení (mp3 přehrávač, usb disk…). O nativní podpoře přehrávání Windows Media streamů (což dle mého názoru nejlepší volba pro streaming – zastaralé MP3 zní opravdu "plechově") ani nemusím mluvit.

Co však má WMP zcela bezkonkurenční? Je to Knihovna medií. Zaindexování skladeb je během chvilky a následné vyhledávání je otázkou desetin vteřiny. Microsoft podporuje i užití operátorů, což je opravdu příjemné.

Všechny skladby mohu hvězdičkovat, tagy skladeb synchronizovat s internetovou databází a mnoho dalších pokročilých funkcí, o které se konkurenčním přehrávačům může jen zdát.

Windows Media Player je dnes opravdová špička v přehrávání hudby. Snad je přátelé starých pořádků stále používají primitivní a pomalý WinAmp.

7 komentářů: „Windows Media Player – absolutní špička!

  1. Martin 20.9.2008 / 19.33

    Přesně tak. Co mě naprosto okouzlilo je (mimo jiné) funkce obnovení posledního seznamu stop, kdy můžu poslouchat jednu skladbu z knihovny, otevřít jinou přímo z disku a následně v playlistu kliknout na šikovný odkaz, který obnoví původní píseň (a playlist)… geniální.

  2. Helena 22.9.2008 / 13.05

    Vyzkoušíme, uvidíme 🙂

  3. Dusan 24.9.2008 / 10.58

    Jsem jak si říkal: Přítel starých pořádků stále používající primitivní a pomalý WinAmp.

  4. Tomáš 29.10.2008 / 11.09

    Zkoušel jsem Winamp, Media Monkey ale nakonec se vždycky vrátím ke starému dobrému Media Playeru 🙂

  5. Doom 17.12.2008 / 9.13

    jako uživatel Aimpu se nemůžu nezeptat: umí WMP nativně přehrávat cue-sheety? nebo aspon pomocí pluginu?

  6. Vladimír 17.12.2008 / 11.43

    no, na videa primárně taky používám WMP….jako zálohu VLC (když potkám něco s nějakym obskurnim kodekem, QT, RM a tak…). Navíc WMP neumí posouvat čas v neúplně staženejch WMV souborechna hudbu stále WinAmp – mám na notebooku malý rozlišení, lišta je narvaná, takže tam WMP minimalizovat nemůžu. WinAmp mám shozenej do Windowshade mode a nahoře uprostřed obrazovky – tím je v obvykle nevyužitém prostoru záhlaví oken (allways on top) a nepřekáží…Navíc se mi tak spustí video pěkně v okýnku a audio v malinkym přehrávači, další klikání netřeba. Kdybych na všechno používal jednu aplikaci, musel bych si nastavení měnit pokaždý podle toho, jestli přehrávám audio, nebo video.

  7. Romir 27.1.2009 / 21.51

    Jsem konzervativni.Hudba WinAMP, video BSPlayer. WMP pouze v pripadech nouze, jako napr. prehravani DVD, u ktereho mi nevadi ze je trochu neohrabany.Co mi vyhovuje na WinAMP je, ze muze byt pri prehravani hudby maly, schova se do systray, snadno se prepina "Always on top" vlastnost, snadno se dostanu do playlistu,… Oproti tomu WMP ma vsude hromadu nesmyslnych ploch uplne k nicemu, takze je velky "jako krava", do systray se snad ani schovat neda nebo nevim jak, "Always on top" prepnout znamena vlezt do Nastroje-Moznosti karta Prehravac – zobrazovat…., do playlistu se dostat je nekdy nad moje schopnosti jindy se tam sam ukazuje, nepochopil jsem do ted, jak to funguje.U BS Playeru je to podobne. Pri prehravani mohu prepnout jednoduse do always on top a ukazuje se pouze okno s videem, pouze s tenkym rameckem. Velikost si muzu snadno zvolit. Jedna obrovska vyhoda: BOOKMARKY. Koukam na delsi video, potrebuju ho vypnout a pozdeji pustit kde jsem skoncil. Zmacknu klavesovou zkratku a je to. Navic muzu udelat v ramci jednoho velkeho videa tzv. kapitoly. Takze kdyz mam DVD Krtecka jako jedno video, muzu se snadno podivat treba na 4. dil.Samozrejme, WMP ma jiste spoustu funkci, ktere jsou fajn, jen nemam nervy na to je hleda, se je ucit,… a vlastne je ani nejspis nepotrebuju. A co potrebuju nema, nebo slozite.Sorry, ze jsem zde "vyblil" svoji frustraci, budu rad, kdyz mi poradite.

Napsat komentář