Live mesh je opravdu špička!

Dobře vím, že s informací o skvělé online službě Live Mesh přicházím opravdu pozdě. Všichni, kdo o internetu jen trošku píšou (a nepatří k ukřičené komunitě) už o tom dávno psali. Nicméně já jsem si teprve teď udělal čas, službu vyzkoušel a našel pro ni uplatnění.

Co vlastně Live Mesh je? Je to aplikace podobné službě Windows Live FolderShare. To je služba, které umožňuje synchronizaci dat mezi více počítači. A nejen to – díky ní můžete (pokud máte oprávnění) i pomocí webu jednotlivé počítače procházet a stahovat si potřebná data. Live Mesh jde ale dál. Přidává 5GB uložiště, díky kterému se data budou synchronizovat i když bude některé z počítačů zrovna vypnutý.

Navíc tím, že data zůstávají na uložišti poskytuje služba skvělý způsob, jak zálohovat domácí dokumenty a další data (v řádech kB a MB) o která nechcete přijít. A nejen to – jednotlivé složky můžete vysdílet i svým přátelům. Ideální pro různé jednoduché projekty – například pro potřeby studentů.

Aplikace pro synchronizaci je k dispozici pro Windows XP, Vista a OS X – tedy pro všechny operační systémy, které to myslí s nějakou prací vážně. A samozřejmě pro chytrá mobilní zařízení!

Když k tomu ještě přidám přehledné webové rozhraní, imitující Windows Vista Basic stojí služba Live Mesh minimálně za vyzkoušení.

3 komentáře: „Live mesh je opravdu špička!

  1. Martin 17.11.2008 / 11.44

    Perfektní video, jako obvykle. Nedalo se nepovšimnout si synchronizace napříč spektrem výrobců (včetně Apple) :).
    Napadla mě při něm známá replika: "Synapse! Welcome to global village." 😀

  2. Kodl 18.11.2008 / 22.48

    Ke článku o Live Mesh jsem tě inspiroval já, přiznej to :)Objevil jsi, jak nesynchronizovat některé soubory ze synchronizované složky?

  3. Petr 20.11.2008 / 2.45

    Nádherná technologie. Snad se brzy naplní slova Live Developerů, že pokud máme platformu celosvětově dostupnou a na ní vystavěné služby, měli by i ty být celosvětově dostupné.

Napsat komentář